preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Svjetsko prvenstvo SIGEP JUNIOR

Svjetsko prvenstvo SIGEP JUNIOR koje se ove godine održavalo u Riminiju u razdoblju od 17. do 22. siječnja ugostilo je natjecatelje iz jedanaest zemalja diljem svijeta. Bili su tu predstavnici Kine, Indije, Australije, Italije, Francuske, Singapura, Rusije. Među najboljim svjetskim juniorskim slastičarkama i slastičarima do dvadeset i treće godine života mjesto su pronašle i učenice slastičarke naše Strukovne škole Eugeba Kumičića Rovinj. Tatjana Čeh, učenica trećeg razreda i Tea Pokos, učenica drugog razreda zanimanja slastičar.


Svjetsko prvenstvo SIGEP JUNIOR koje se ove godine održavalo u Riminiju u razdoblju od 17. do 22. siječnja ugostilo je natjecatelje iz jedanaest zemalja diljem svijeta. Bili su tu predstavnici Kine, Indije, Australije, Italije, Francuske, Singapura, Rusije. Među najboljim svjetskim juniorskim slastičarkama i slastičarima do dvadeset i treće godine života mjesto su pronašle i učenice slastičarke naše Strukovne škole Eugeba Kumičića Rovinj. Tatjana Čeh, učenica trećeg razreda i Tea Pokos, učenica drugog razreda zanimanja slastičar. Ovo je jedini događaj takve vrste, koji se održava svake dvije godine, a namijenjen je natjecanju budućih slastičarki iz cijelog svijeta, kako bi im se pružila jedinstvena prilika ispitivanja vlastitih vještina i pronalaska novih inspiracija za uspješan i poticajan nastavak edukacije i u krajnjem cilju karijeru.
Profesionalni je to događaj, koji se izvodi u skladu s najstrožim i najljepšim profesionalnim standardima i održava se u Italiji - kolijevci slastičarstva i umjetničkog slastičarstva. Naše su učenice pripremale čokoladnu i šećernu skulpturu visine 120 centimetara i mini šećernu skulpturu visine 40 centimetara. Osim toga, zadatak je bio i pripremanje deserta, torta s okusom čokolade, desert na tanjuru na bazi kave, sladoled u čaši te tri vrste minjona koje su poslužile na maloj šećernoj skulpturi. Trećeg dana natjecanja učenice su prezentirale istarsku poveticu budući je svaka država trebala pripremiti i predstaviti svoj lokalni tradicionalni kolač. Svaku je slasticu pred žirijem trebalo opisati, objasniti tijek pripreme i spravljanja te iznijeti povijest povetice i prigode u kojima se taj tradicionalni kolač spravlja. Učenice su se ukupno plasirale na šesto mjesto, što je izvrstan rezultat obzirom na veliku konkurenciju. Mentorica Silvia Cah pripremala je i pratila učenice na natjecanje te sudjelovala u ocjenjivačkom radu žirija. Ponosni smo na uspjeh naših učenica i želimo im uspješan nastavak obrazovanja i stjecanja vještina u pripremi slastica.


Priloženi dokumenti:
IMG_4031.jpg (251.04 KB)
IMG_4033.jpg (139.38 KB)
IMG_4034.jpg (173.68 KB)
IMG_4032.jpg (188.98 KB)
IMG_4036.jpg (204.83 KB)
IMG_4038.jpg (232.99 KB)
IMG_4039.jpg (123.67 KB)

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Emil Nimčević   datum: 25. 1. 2019.

Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Dnevni tisak

Pretraživači
 • Google
 • Yahoo

Zabava
 • Youtube

Informacije za školo...

Korisne informacije

Školska administraci...
 • E-Matica

Projekti i razmjena
 • Erasmus +


Tražilica

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 1. 2011.

Ukupno: 631056




preskoči na navigaciju