2016-02-22 09:01:32

20. jubilarna VEČER S NAJMILIJIMA

Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj organizirala jubilarnu

VEČER S NAJMILIJIMA

 

U petak, 19. veljače 2016. godine Strukovna škola Eugen Kumičić Rovinj u svojim je školskim kabinetima za kuharstvo, slastičarstvo i ugostiteljsko posluživanje organizirala jubilarnu 20. Večer s najmilijima.

 

Riječ je o tradicionalnoj večeri na kojoj učenici trećih, završnih razreda za zanimanje kuhar, slastičar i konobar, svojim roditeljima i gostima, prezentiraju svoja znanja i vještine koje su stekli tijekom trogodišnjeg obrazovanja u pripremi i posluživanju jela, slastica i barskih mješavina.

 

Svečani meni za posebnu večer osmislili su učenici zajedno sa svojim nastavnicima.

 

Uzvanici su tako mogli kušati goveđu juhu s domaćim rezancima, toplo predjelo koje se sastojalo od pilećeg ragua s fužima, makarunima s gljivama i raviolima punjenim sirom. Za glavno jelo poslužena je pileća rolada, juneći medaljoni, princez krumpir i rezanci od povrća. Na kraju su se uzvanici zasladili sacher tortom i flambiranim breskvama koje su učenici pred njima dogotovili.

 

Razgovarali smo s roditeljima učenika i od njih čuli samo riječi hvale za strukovne učitelje i profesore škole koji se uz veliki entuzijazam posvećuju učenicima nastojeći prenijeti im što više znanja i vještina.

˝Rade to s puno ljubavi, odnose se prema učenicima kao da su njihova djeca te su zbilja po svemu primjer izvrsnosti˝, ističu roditelji koji su uživali u delicijama koje su im na Večeri s najmilijima pripremili njihovi najdraži.   

 

Škola je ponosna na svoju bogatu tradiciju obrazovanja i osposobljavanja kadrova za potrebe u turizmu, te se može pohvaliti da su njihovi učenici zaposleni u mnogim ugostiteljskim objektima najviših kategorija. Nastavnici se trude pripremiti učenike kako bi mogli konkurirati na tržištu rada koje je sve zahtijevnije i na kojem uspijevaju samo oni najbolji.

 

Razredi su po broju učenika manji što omogućava drugačiji pristup učenicima, mogućnost posvećivanju svakom učeniku što pridonosi kvaliteti podučavanja, a to se u konačnici vidi po osposobljenosti učenika na tržištu rada. ˝Rezultat i dokaz svemu su brojni bivši učenici koji su šefovi kuhinja, restorana i voditelji odjela hrane i pića u prestižnim hotelima, restoranima i kampovima˝, ističu nastavnici Škole i dodaju kako nije samo bitna kvantiteta već i kvaliteta što učenicima omogućuje dobra teorijska nastava ali i praksa.

Slijedećeg petka, 26. veljače 2016. godine u 18.30 sati, organizirat će se jubilarna 15. Večer s najmilijima za učenike četvorogodišnjeg obrazovnog programa za zanimanje turističko – hotelijerski komercijalist.

Sandra Kranjčić, dipl. oec.


Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj