2013-11-29 08:39:56

Obilježavanje "Međunarodnog dana Kuhara"

U Strukovnoj školi Eugena Kumičića Rovinj obilježen je "Međunarodni dan Kuhara".

Naime, 30. listopada 2013. godine je u školskom praktikumu za kuharstvo održana radionica na temu

"Prvi koraci u pripremi sushia i sashimia"

Voditeljica radionice bila je gđa. Priska Thuring, šefica kuhinje u hotelu Lone u Rovinju.

Radionici su prisustvovali učenici 2.d razreda Edi Bakša, Pokrajac Dean, Antonio Ružić, Ivan Stanisavljević Csaki, Matija Škvorc i 3.d razreda Benjamin Matijević, Vili Rudan, Andrej Vlahov za zanimanje kuhar, te učenici 2.c razreda Sara Čović, Medina Smajić, Luka Serafin i učenica Andreja Konečny 3.c razreda za zanimanje turističko – hotelijerski komercijalist.

    

Josip Kuhar i Franjo Milotić nastavnici kuharstva, Sandra Živolić nastavnica kuharstva i slastičarstva te Sandra Kranjčić nastavnica ekonomske skupine predmeta i ugostiteljskog posluživanja prisustvovali su zajedno sa svojim učenicima radionici. 

   

Gđa. Thuring učenicima je objasnila i pokazala način kuhanja riže, pripreme umaka, rezanja ribe za pripremu sushia i sashimia te njihovo slaganje, motanje i posluživanje.

Učenici su iz praktikuma izašli zadovoljni i prepuni dojmova jer su imali priliku učiti i pripremati nešto njima do sada nepoznato. Probali su rezati ribu, motati sushi, slagati sashimi, te su okusili začine i umake koji se pripremaju za istoimena jela.

Ovom smo radionicom potaknuli njihovu želju za stjecanjem novih znanja i vještina, upoznavanjem drugačije kulture pripreme i konzumacije hrane. Novost koja je izazvala oduševljenje bila je konzumacija sushia uz pomoć drvenih štapića.

Sandra Živolić, struk. učitelj

Sandra Kranjčić, dipl. oec.


Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj